Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Pegasus Media videotuotantoPegasus Media videotuotanto

Miten videotuotanto etenee?

 
Videoiden tuottaminen ei sinänsä ole monimutkaista. Kun video on todettu tarkoitukseen sopivaksi hyväksi viestintäkeinoksi ja viestinnälliset tavoitteet on määritelty, voidaan aloittaa videotuotanto. Yksittäinen videoprojekti koostuu viidestä päävaiheesta:
 
1. Käsikirjoitus/suunnittelu

Käsikirjoitus tai suppeampi suunnitelma tehdään yleensä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hahmotellaan videon rakenne ja tehdään tarkempi suunnitelma ohjelman kuva- ja äänimateriaalista ja mahdollisesti myös kirjoitetaan kertojan spiikkiteksti. Tämä on projektin onnistumisen kannalta keskeinen vaihe.
 
2. Kuvaukset ja muun materiaalin tuottaminen

Kuvaukset tehdään käsikirjoituksen mukaisesti. Pienessä projektissa, kuvaukset voivat kestää muutaman tunnin ja isommissa tarvitaan useita kuvauspäiviä. Pegasus Medialla on käytössään kevyt HD-kuvauskalusto valoineen. Tarvittaessa myös 4K-kuvaus onnistuu. Tämän lisäksi kerätään ja tarpeen mukaan tuotetaan muu tarvittava mediamateriaali, kuten musiikki, ääniefektit, valokuvat, tekstit ja graafiset elementit.
 
3. Editointi

Editointi- eli jälkityöstövaihe jää yleensä tuotantoyhtiön vastuulle. Sen aikana materiaalista koostetaan valmis video. Kuvattuun videoaineistoon voidaan liittää esim. musiikkia, tekstejä ja valokuvia. Asiakas saa arvioitavakseen valmiin videon.
 
4. Levityskelpoinen video

Jos kyseessä on verkkoon tuleva video, tarkoittaa tämä vaihe yksinkertaisesti videon tulostamista nettilevitykseen sopivassa muodossa ja sen lataamista verkon videopalveluun.
 
5. Videon jakelu

Kun video on valmistunut, on tärkeää panostaa siihen, että se löytää katsojansa. Tämä voi tarkoittaa videon linkittämistä verkkosivuille internetissä tai intranetissä sekä erilaisiin sosiaalisen median palveluihin.

Videoprojektin kokonaishinta

 Videoprojektin kokonaishintaan vaikuttavia tekijöitä ovat:
  • käsikirjoituksen/suunnitelman laatiminen
  • kuvausjärjestelyt ja varsinainen videokuvaus
  • muun kuvamateriaalin tuottaminen ja musiikin käyttömaksut. Jos käytetään valmista esimerkiksi kuvapankkien kuvamateriaalia, voi siihen liittyä käyttömaksuja
  • mahdolliset näyttelijä- sekä spiikkaus- ja spiikkeripalkkiot
  • mahdolliset kielikäännöstyöt
  • videon laajuudesta riippuva editointityö

 


Projektin alussa tuotantoyhtiö tekee kaikki edelliset vaiheet sisältävän hinta-arvion, jolloin asiakkaan rooli voi yksinkertaisimmillaan olla vain tarpeen kuvaaminen. Videotuotanto voidaan mitoittaa myös käytettävän budjetin mukaisesti.